În sportul american este foarte mult spectacol, foarte mult marketing, dar sunt și cele mai mari amenzi din istoria sportului. Starurile din fotbalul american, în special, din hochei, chiar din baseball, au intrat în istorie și prin acest aspect care nu le face cinste, având ieșiri în decor aspru sancționate de regulamentele federațiilor de peste Ocean. În cele ce urmeză va prezentăm cele mai usturătoare amenzi pe care le-au primit sportivii pentru greșelile comise.

Toate ligile din SUA au reguli extrem de severe și amenzile vin pe bandă rulantă imediat ce un sportiv încalcă aceste regulamente. NFL a amendat o dată un jucător la Super Bowl, pe Brian Urlacher, pentru că a purtat o șapcă pe care era logoul unei ape cu vitamine, cu care NFL nu avea contract de sponsorizare. Suma cu care jucătorul a fost amendat a fost de 100.000 de dolari!

Ei sunt cei care au plătit cele mai mari amenzi din istoria sportului

Și liga profesionistă de baschet, NBA, nu glumește. Cinci jucători au fost sancționați cu plata a 10.000 de dolari pentru că pantalonii scurți purtați erau prea lungi! Dar și în Formula 1 au existat amenzi record, așa cum a primit echipa McLaren în 2007 pentru implicarea în scandalul Spygate. Nu mai puțin de 100 de milioane de dolari au plătit șefii de la McLaren în acel an. McLaren a fost găsită vinovată de faptul că ar fi furat de la rivalul Ferrari anumite modalități de îmbunătățire a propriilor mașini, a fost exclusă din clasamentul constructorilor, în schimb piloții Lewis Hamilton și Fernando Alonso și-au păstrat punctele în clasament.

Alex Rodriguez a pierdut salariul pe un an, 25 milioane dolari și a fost suspendat tot sezonul pentru dopaj
Alex Rodriguez a pierdut salariul pe un an, 25 milioane dolari

Să vedem însă și alte amenzi primite de sportivi și cauzele care au dus la sancționarea acestora. Alex Rodriguez este unul dintre cei mai buni jucători din liga de baseball, de la New York Yankees. În 2014 el a primit cea mai mare suspendare din istoria acestui sport, ca urmare a subastențelor interzise folosite: 162 de meciuri, adică tot sezonul, ceea ce i-a dus la tăierea salariului din acel an, adică 25 milioane dolari! Cu un înainte primise o amendă de 150.000 dolari pentru că nu se prezentase la un antrenament.

Cine este considerat jucătorul din NFL  cu cel mai murdar joc

Ndamukong Suh este considerat cel mai murdar, ca stil de joc, fotbalist din liga americană NFL. Extrem de agresiv față de adversari, a fost amendat în 2012 cu plata a 160.000 dolari pentru faptul că i-a rupt brațul unui adversar, pe care până atunci îl mai trântise de câte ori de pământ cu multă furie, stârnind nervozitatea celor aflați pe teren din ambele echipe.

Rajon Rondo este unul dintre jucătorii problemă din NBA. Este considerat drept un mare scandalagiu, unul care nu o dată se ia la harță cu arbitrii și este implicat în orice conflict care se petrece pe teren când joacă echipa lui. În 2012, pe vremea când juca la Boston Celtics a provocat o așa dezordine pe teren, terminată cu o încăierare generală. A primit două meciuri de suspendare, ceea ce în bani a însemnat 200.000 de dolari mai puțin din salariul său.

John Terry, pedepsit și de Chelsea și de federație

John Terry era în 2011 căpitanul lui Chelsea, când, într-un meci cu QP Rangers l-a insultat în mod rasist pe adversarul său, Anton Ferdinand. Fapta sa a fost cercetată și de poliție, dar Terry s-a ales cu patru meciuri suspendare din partea Federației și o amendă uriașă, 336.000 dolari la care s-a adăugat și amenda primită de la Chelsea, nedezvăluită ca sumă, dar despre care s-a spus că a fost cea mai mare din istoria clubului. Totodată, a pierdut și banderola de căpitan atât la naționala Angliei, cât și la club.

John Terry a plătit scump insultele cu caracter rasist la adresa lui Anton Ferdinand în 2011. Amendă, suspendare, banderolă pierdută la Chelsea și la națională
John Terry a plătit scump insultele cu caracter rasist la adresa lui Anton Ferdinand în 2011

Aqib Talib a primit o suspendare de un meci din NFL în 2014, care i-a adus un prejudiciu de 356.000 dolari din salariu, ca urmare a faptului că intervenind la un conflict petrecut pe teren între un coechipier al său de la Denver Broncs și Dwayne Allen de la Indianapolis Colts s-a repezit să îi tragă acestuia masca de pe față și i-a vârât degetul în ochi, Allen fiind la un pas de a-și pierde ochiul.

Shaun Rogers s-a urcat în avion cu arma în geanta de umăr

Un alt star din fotbalul american, Shaun Rogers, a fost nevoit să plătească o amendă de 405.830 dolari pentru faptul că a fost găsită în geanta lui de umăr cu care urma să se suie în avion o armă. A fost arestat și a petrecut on noapte în arest, până i s-a dat drumul, dar această faptă e considerată a treia pe lista gravelor abateri de către șefii NFL și nu a scăpat de amendă.

Raffi Torres este hocheist în NHL la San Jose Sharks și un recordman al amenzilor primite de șefii Ligii. Are nouă la activ și ultima în valoare de 440.000 dolari a fost pentru faptul că l-a lovit cu capul în gură pe un adversar în meciul cu Anaheim Ducks în octombrie, făcându-l knockout. A primit o suspendare de 41 de meciuri, adică jumătate din sezon, dar amenda a fost destul de ușoară, față de numărul de jocuri la care nu mai poate fi prezent.

Și-a bătut iubita în liftul unui cazino

Johnathan Paplebon este unul dintre cei mai buni prinzători din liga de baseball. Însă totodată și unul dintre cei mai săriți de pe fix dintre jucători. Care se ceartă cu toată lumea, inclusiv cu fanii și cu proprii colegi de echipă. În 2014 juca la Philadelphia Phillies și supărat de apostrofările fanilor a făcut gesturi obscene către fani și Liga l-a sancționat cu o amendă de 480.000 de dolari. Însă nu s-a lecuit și recent, transferat la WEashington Nationals l-a lovit cu mingea, arunnd intenționat, pe un coechipier și din nou s-a manifestat cu gesturi nelaloacul lor la adresa fanilor.

https://www.youtube.com/watch?v=-TAA87yvd-w

Ray Rice este unul dintre cei mai buni jucători al echipei de fotbal american Baltimore Ravens, dar era să o încurce rău de tot, inclusiv cu justiția, după ce camerele de luat vederi ale unui lift dintr-un cazino din New Jersey au surprins momentul când și-a lovit cu furie iubita, lăsând-o înconștientă. Chiar dacă ea a refuzat să depună plângere la poliție la adresa lui, NFL tot i-a trântit o amendă de 480.000 de dolari pentru comportament violent. Șase săptămâni mai târziu cei doi s-au căsătorit.

Carlos Tevez, cea mai mare amendă din fotbalul englez

Carlos Tevez a stabilit recordul unei amenzi pentru fotbalul englez în 2011, când vârful argentinian juca la Manchester City și echipa sa evolua în Champions League cu Bayern Munchen. Tevez a refuzat să intre pe teren la pauză, supărat pentru faptul că nu a fost titular. Pentru acest lucru a fost amendat cu 750.000 de dolari și a primit și două meciuri suspendare.

Carlos Tevez a primit cea mai mare amendă din fotbalul englez în 2011 de la Manchester City
Carlos Tevez a primit cea mai mare amendă din fotbalul englez

Ben Roethlisberger, supranumit și Big Ben, este din 2004 la echipa de fotbal american Pittsburgh Steelers și a fost în două rânduri aproape de a ajunge în spatele gratiilor, ca urmare a faptului că a încercat să întrețină relații sexuale cu forța în timp ce se afla prima dată în camera de hotel, iar a doua oară după ce a luat cu forța o tânără dintr-un bar. Cum victimele nu au vrut să se ajungă la procese a scăpat doar cu o mega amendă din partea NFL, în valoare de 1.894.000 de dolari.