Cum joci la Loto 6/49. Ghid practic pentru începători și strategii folositoare

Loto 6 din 49 este un joc de tip loto in care cei care doresc sa participe isi vor alege numere cuprinse intre 1 si 49. Varianta simpla a acestui tip de loto are sase numere.

Un bilet pentru Loto 6/49 este format din trei parti. Prima parte, cea din stanga, este cea in care jucatorul va bifa numerele care doreste sa le joace si eventualele variante dorite. Pe un bilet nejucat celelalte doua parti sunt nejucate, fiind despartite de o banda hasurata. Dupa ce biletul a fost jucat in cele doua parti vor fi imprimante identic informatii cum ar fi: numerele jucate, numarul de variante, costul total platit. Cea de-a treia parte este taiata automat si cade intr-o cutie atasata aparatului.

Cum se joacă, de fapt, la Loteria Română

Partea biletului pe care jucatorul va nota numerele si variantele sale pentru cele doua jocuri este formata din trei parti: campul 1 pentru numerele de jucat prin marcare, campul 2 pentru scheme reduse si variante combinate compuse si ultimul camp pentru jocul Noroc. Campurile 1 si 2 sunt impartite in trei zone, notate A, B si C. In fiecare dintre zonele campului 1 sunt imprimate numere de la 1 la 49 unde jucatorul va bifa numerele pe care doreste sa le joace. Campul 2 este compus din doua coloane si are fondul rosu. In coloane sunt imprimate pentru fiecare zona cifrele de la 1 la 5 in prima coloana si de la 6 la 9, plus 0, in a doua coloana. Campul 3 este o linie compusa din doua parti. In stanga cu fond rosu se gasesc opt casute in care sunt scrise cifre de la 1 la 8, iar in partea din dreapta cu font alb sunt scrise numerele 5, 8, 10 si 20, deasupra fiecareia gasindu-se semnul x (ori).

Marcarea numerelor care doresc sa fie jucate se face cu puncte, linii cat mai groase, fara insa a depasi casutele.

Exista mai multe tipuri de variante care se pot juca la loto 6/49, precum: variante simple, variante combinate, scheme reduse, variante combinate compuse si combinatii Cap de pod.

Varianta simpla este formata din sase numere distincte din cele 49 care se pot juca. O varianta corespunde unei zone din cele trei numerotate cu A, B si C. Pe un bilet se pot juca una, doua sau trei variante.

Variante combinate Loto 6/49 – o varianta combinata este formata din minim sapte numere, aceasta reprezentand mai multe variante simple, numarul acestora fiind date de formula combinari de n luate cate 6, unde n reprezinta numarul de numere jucate.

Tragerea la sorti a numerelor castigatoare se face prin extragere din urna a sase numere, participantii avand patru categorii de castiguri: – Categoria 1 – toate numerele extrase (sase) – Categoria 2 – cinci numere din cele sase extrase – Categoria 3 – patru numere din cele sase extrase – Categoria 4 – trei numere din cele sase extrase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzii
Aflata in Romania inca din 2016, NetBet este una dintre primele case de pariuri din Romania licentiate dupa noile reglementari.
Pariuri speciale extrem de atractive. Tenisul și baschetul sunt tratate la același nivel cu fotbalul. La fel și tenisul!
Cote foarte bune, peste 100 de selecții la fiecare meci de fotbal. Nu e neapărat pentru cei care pariază pe alte sporturi.