Cupa Mondiala 2018: Gareth Southgate, selectionerul Angliei. Cea mai puternica selectionata britanica, Anglia merge la turneul final cu Gareth Southgate pe banca.

Gareth Southgate, selectionerul Angliei

In varsta de 47 de ani, Gareth Southgate a preluat nationala Angliei in luna septembrie 2016. I-a luat locul lui Sam Allerdyce, care a demisionat dupa numai un meci, ca urmare a unui scandal national. Perioada sa de interimat s-a terminat pe 15 noiembrie, dar doua saptamani mai tarziu a semnat un nou contract, valabil patru ani. In 14 meciuri cu Southgate pe banca, nationala Angliei a obtinut sapte victorii, patru remize si doua infrangeri. In preliminariile pentru Cupa Mondiala, in cele noua meciuri, Southgate a fost nevinsin, cu sapte victorii si doua remize.

 Activează bonusul automat de 500 lei de la Betano  și pariezi gratuit la Cupa Mondială! 

Gareth Southgate, selectionerul Angliei – Palmares

Fost international englez, cu 57 de selectii si doua goluri la activ, Southgate nu a jucat la niciunul dintre granzii Angliei. Are insa destule trofee in palmares. A castigat o Cupa a Ligii, a jucat o finala de Cupa Angliei si una de Cupa UEFA, cu Aston Villa. S-a transferat apoi la Middlesbrough, cu care a castigat o noua Cupa a Ligii si a jucat finala Cupei UEFA in 2006. Ca jucator de nationala, Southgate a prins trei turnee finale. Primul a fost Campionatul European din 1996, cand Anglia a ajuns pana in semifinale. Au urmat apoi Cupa Mondiala din 1998 si Campionatul European din 2000. Dezamagirea a fost insa mare cand nu a fost oprit in lot pentru Cupa Mondiala din 2002.

Gareth Southgate, selectionerul Angliei – Echipe antrenate

2006-2009: Middlesbrough
2013-2016: Anglia U21