Cupa Mondială 2018: Totul despre Croatia. Nationala Croatiei va lua startul in grupa D, alaturi de Argentina, Islanda si Nigeria. Debutul ii va gasi pe croati la Kaliningrad, in 16 iunie, contra africanilor.

Totul despre Croatia – Cum s-a calificat

Cap de serie la tragerea la sorti, nationala Croatiei a avut emotii in ceea ce priveste calificarea la Mondial. A terminat pe locul 2 in grupa I, la doua puncte in urma liderului Islanda, insa peste echipe de traditie ale Europei, precum Ucraina sau Turcia. Cu un palmares de sase victorii, doua remize si doua infrangeri, nationala lui Modric si Rakitic a ajuns la baraj, unde sortii i-au adus in cale nationala Greciei. Soarta acestei duble s-a decis inca din prima mansa. Croatia s-a impus cu 4-1 si, dupa 0-0 in meciul retur, a obtinut biletele pentru turneul final.

 Activează bonusul automat de 500 lei de la Betano  și pariezi gratuit la Cupa Mondială! 

Totul despre Croatia – Palmares

Nationala Croatiei este una dintre echipele tinere ale Europei. Pana in 1994 a participat la Cupa Mondiala ca facand parte din Iugoslavia. Ca tara de sine statatoare a debutat la turneul final abia in 1998. Atunci a reusit si cea mai buna performanta din istorie. A terminat pe locul secund intr-o grupa cu aceeasi Argentina, Jamaica si Japonia. Sortii i-au scos apoi in cale nationala Romaniei, pe care au invins-o cu 1-0. Drumul echipei a fost fara greseala pana in semifinale, unde au dat peste tara gazda Franta. Un esec la limita, scor 1-2, a trimis Croatia in finala mica, pe care si-a adjudecat-o in fata Olandei. De atunci, performantele nu s-au mai ridicat la nivelul asteptarilor. La urmatoarele trei turnee la care a participat, Croatia nu a mai reusit sa treaca de faza grupelor.

Croatia la Cupa Mondiala
1998 – Locul 3
2002 – Faza grupelor
2006 – Faza grupelor
2014 – Faza grupelor