Cupa Mondiala 2018: Totul despre Japonia. Nationala Japoniei face parte din grupa H la Cupa Mondiala, alaturi de Polonia, Senegal si Columbia. Va debuta impotriva sud-americanilor, pe 19 iunie, la Saransk.

Totul despre Japonia – Cum s-a calificat

Nationala Japoniei a fost printre primele echipe calificate la Cupa Mondiala. A terminat pe primul loc in grupa B din preliminariile asiatice, cu un punct peste Arabia Saudita si Australia. Echipa a avut sase victorii, doua remize si doua infrangeri. A pierdut in prima etapa cu Emiratele Arabe Unite si in ultima etapa, cu Arabia Saudita, cand echipa era deja calificata la turneul final. De la finalul preliminariilor, Japonia a mai jucat patru meciuri amicale: o victorie cu Noua Zeelanda, o remiza cu Haiti si doua infrangeri, cu Brazilia si Belgia.

Activează bonusul automat de 500 lei de la Betano  și pariezi gratuit la Cupa Mondială! 

Totul despre Japonia – Palmares

De la prima prezenta la turneul final, in 1998, Japonia nu a mai ratat nicio calificare. A iesit insa doar de doua ori din grupa, in 2002, cand a si gazduit turneul dinal, si in 2010. De fiecare data s-a oprit insa in optimile de finala, invinsa de Turcia, respectiv Paraguay. Pe plan continental, Japonia are o zestre mult mai bogata. A castigat de patru din ultimele 7 editiii ale Cupei Asiei. Intr-unul din celelalte cazuri a ajuns pana in semifinale, apoi a pierdut finala mica, iar in celelalte doua a ajuns pana in sferturi. Japonia are o experienta bogata si la Cupa Confederatiilor. In 2001 a reusit cea mai buna performanta, cand a jucat finala, insa a pierdut-o in fata Frantei.

Japonia la Cupa Mondiala
1998 – Faza grupelor
2002 – Optimi de finala
2006 – Faza grupelor
2010 – Optimi de finala
2014 – Faza grupelor