Cupa Mondiala 2018: Totul despre Panama. Nationala statului Panama a fost repartizata in grupa G la Cupa Mondiala, impreuna cu Belgia, Tunisia si Anglia. Va debuta la turneul final din Rusia impotriva favoritei grupei, Belgia, pe 18 iunie, la Soci.

Totul despre Panama – Cum s-a calificat

Reprezentativa statului Panama a reprezentat marea surpriza a preliminariilor din zona CONCACAF. Cu un palmares de trei victorii, patru remize si trei infrangeri, nationala dinamovistului Penedo a incheiat grupa pe locul 3, dupa Mexic si Costa Rica. Punctele scoase cu Statele Unite, Mexic si Costa Rica au insemnat enorm in parcursul echipei. Faptul ca Panama s-a calificat in premiera la Cupa Mondiala a insemnat ca Statele Unite sa ramana acasa. De la finalul preliminariilor, Panama a mai disputat trei meciuri amicale: 5-0 cu Grenada, 1-2 cu Iran si 1-1 cu Tara Galilor.

Click AICI ca să activezi oferta eFortuna  și pariezi gratuit 400 lei pe meciurile de la Cupa Mondială

Totul despre Panama – Palmares

Nationala din Panama participa pentru prima oara in istorie la un campionat mondial. Afiliata abia la inceputul anilor 60 la CONCACAF, echipa a participat prima data in preliminarii abia in 1977. Vitrina de trofee a Federatiei contine insa cateva distinctii importante pe plan continental. Panama a jucat de doua ori finala mare la Gold Cup, insa a pierdut-o de fiecare data. A jucat si doua finale mici, dintre care a castigat una. Cea mai importanta distinctie este insa trofeul Copei Centroamericana, castigat in 2009. Echipa a mai disputat doua finale, ultima chiar in 2017, dar le-a pierdut pe ambele. De asemenea a mai castigat de trei ori finala mica.

Panama la Cupa Mondiala
– 2018: prima participare