Cupa Mondiala 2018: Totul despre Senegal. Nationala Senegalului a fost repartizata in grupa H la Cupa Mondiala, impreuna cu Polonia, Columbia si Japonia. Debutul si-l va face impotriva lesilor, la 19 iunie, pe stadionul Otkrytiye din Moscova.

Totul despre Senegal – Cum s-a calificat

Nationala Senegalului a terminat neinvinsa campania de calificare pentru mondialul din Rusia. A terminat pe primul loc intr-o grupa din care au mai facut parte Burkina Faso, Capul Verde si Africa de Sud. A inregistrat patru victorii si doua remize, acestea din urma in fata nationalei din Burkina Faso. Echipa nu a excelat in atac, a marcat doar 10 goluri, insa apararea a fost una de beton. Senegal a primit doar trei goluri, dintre care doua doar in meciul retur cu Burkina Faso.

Activează bonusul automat de 500 lei de la Betano  și pariezi gratuit la Cupa Mondială! 

Totul despre Senegal – Palmares

Nationala Senegalului este o prezenta extrem de rara la turneele finale ale Cupei Mondiale. De fapt, a mai participat o singura data la un astfel de turneu, in 2002. A fost insa una dintre surprize, dupa ce, in meciul de debut, a reusit sa invinga Franta cu 1-0. Au urmat doua rezultate de egalitate extrem de spectaculoase, cu Danemarca (1-1) si Uruguay (3-3), iar echipa s-a calificat in optimi. A urmat un nou meci de poveste pentru leii africani. O victorie in prelungiri cu Suedia, scor 2-1, si si-au programat un duel cu Turcia in sferturi. A fost final de drum pentru Senegal, dupa un nou meci decis in extra-time.

Pe plan continental, Senegal este o prezenta constanta la Cupa Africii pe Natiuni. Cea mai buna performanta a fost finala jucata in 2002, dar pierduta in fata Camerunului. De asemenea, a mai jucat de doua finala mica, insa de fiecare data a fost invinsa.

Senegal la Cupa Mondiala
2002 – Sferturi de finala