Reguli remi pe tablă sau etalat. Cum se joacă și ce trebuie să respecte jucătorii

Jocul de remi se poate practica în două moduri, pe tablă sau pe etalate. Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri în România, aşa că dacă nu ştii să joci remi, iată care sunt regulile de bază pentru ambele tipuri, pe tablă şi pe etalate.

Jocul de remi, reguli generale

Indiferent că este vorba despre jocul pe tablă sau cel etalat, remi se poate juca în maximum patru persoane. Jocul este format din 106 piese şi patru table, pe care fiecare jucător îşi va aranja piesele fără să fie văzut de ceilalţi jucători. Dintre cele 106 piese, două sunt Joly, iar celelalte sunt numerotate de la 1 la 13. Piesele cu numere sunt de patru culori, roşu, galben, negru şi albastru, iar fiecare culoare conţine în dublu exemplar numerele de la 1 la 13.

Primul pas este pregătirea jocului. Se amestecă piesele şi se pun cu faţa în jos. Apoi, se împart în grămezi de câte şapte, care se aşează într-un şir. Piesa care rămâne în plus se numeşte atu şi înlocuieşte prima piesă de pe grămadă, numărând grămezile din şir de la stânga la dreapta. Piesa înlocuită se pune pe grămada următoare și se dă jucătorului din dreapta celui care face jocul, apoi fiecare jucător primește pe rând cate 2 grămezi.

Înaintea începerii jocului, jucătorii pot face schimb între ei, dacă au piese dublate. Dublurile sunt de trei feluri: dublă mică (2-9), dublă mare (10-13) și dublă cheie sau cui (1). Jucătorul care deține 3 duble poate strica jocul, iar acesta se va reface. Însă cine deţine atuul primeşte 50 de puncte înainte de startul partidei.

Joc de remi

Reguli pentru jocul de remi etalat

Tura începe prin a lua o carte din grămada cu 8 piese și se termină cu o piesă lăsată jos, astfel încât să nu rămână pe tablă mai mult de 14 piese. Un jucător care deţine Joly îl poate pune într-o suită , adică trei piese cu numere consecutive, din aceeaşi culoare sau într-o terţă, adică trei piese cu numere identice, dar care au culori diferite.

Pentru a putea etala, un jucător trebuie să strângă minimum 45 de puncte, având în formaţie o terţă şi o suită. După prima tură, jucătorul poate alege dacă ia ultima carte lăsată jos, trage o carte de pe grămada sau rupe șirul de jos începând cu cartea pe care o dorește. În ultimul caz, jucătorul este obligat să ia toate cărțile care urmează după ea. Jucătorul care rămâne cu trei piese pe tablă este obligat să anunţe acest lucru, pentru a nu fi penalizat cu 500 de puncte. De asemenea, nu mai poate rupe carte din şirul de jos.

Jocul de remi pe etalate se încheie când un jucător pune jos şi ultima carte de pe tablă. În cazul în care se termină grămezile fără ca un jucător să închidă jocul, acesta se încheie chiar dacă jucătorii mai au cărţi pe tabla de joc. La final, se numără punctele în felul următor:

 • 2 – 9 câte 5 puncte fiecare
 • 10-13 câte 10 puncte fiecare
 • 1 câte 25 puncte
 • Joly câte 50 puncte
 • Atu 50 puncte
 • Închiderea 50 puncte( dacă această carte este Joly sau 1 punctajul va fi 100)
 • Dacă piesa folosită la început ca atu este 1 sau Joly atunci jocul este dublu.
 • Dacă un jucător nu s-a etalat acesta este penalizat cu 100 puncte, iar jucătorii care s-au etalat, dar mai au cărți pe tablă, acestea se socotesc și se scad din punctaj.

Reguli pentru jocul de remi pe tablă

Jocul de remi pe tablă trebuie anunţat în primele trei tururi, iar jucătorul care a ales jocul pe tablă nu poate lipi cărți la ceilalți concurenți, nu poate rupe cărți din șir și nu poate folosi un Joly etalat. Poate alege din următoarele tipuri de joc pe tablă:

 • Simplu: suite si terțe fără restricții. Scor 500 puncte.
 • Bețe: 2 terțe de câte 4 piese si 2 terțe de câte 3 piese. Scor 700 puncte
 • Mozaic: suita cometă de la 1 până la 1, unde piesele 1-4 trebuie să fie de culori diferite, piesele 5-13 să nu aibă două culori consecutive, iar 1 de la sfârșit să nu aibă același culoare cu 1 de la început. Scor 1000 puncte
 • Bicolor: 2 suite în 2 culori. Scor 1200 puncte
 • Duble: 7 perechi de duble. Scor 1300 puncte
 • Monocolor: suita completă de aceeași culoare de la 1 până la 1. Scor 1500 puncte.
Recenzii
Pariuri speciale extrem de atractive. Tenisul și baschetul sunt tratate la același nivel cu fotbalul. La fel și tenisul!
Cote foarte bune, peste 100 de selecții la fiecare meci de fotbal. Nu e neapărat pentru cei care pariează pe alte sporturi.